Dosatron

kr 11.490kr 12.990

För blandning av skärvätskor och andra koncentrat i vatten i mer krävande applikationer. Säljes endast med vitonpackningar.

SKU: N/A Categories: , Tag:

Description

Dosatron

BLANDA SKÄRVÄTSKA MED Dosatron PROPORTIONALDOSERARE MODELL D3-serien

Blanda skärvätska och andra koncentrat i vatten. Med Dosatron slipper man mellantankar, omrörare och doseringspumpar. Proportionaldoseraren drivs av vattenledningstrycket och kräver varken el eller tryckluft. Dosatron fungerar på liknande sätt som Q-Dos och koncentratet sugs in i den vattendrivna kammaren och blandas med vattnet i blandningskammaren, vattenflödet driver sedan ut blandningen till valfritt ställe. Mängden koncentrat kommer att vara direkt proportionell mot mängden vatten oavsett variation i flöde eller tryck. Enheten upplevs som enkel att ställa in och det går att noggrant justera till den inblandning man vill ha.

4 olika modeller:
Modell Doserings-intervall Sugslang (Ø/mm) Tryck (Bar)
D3re5 VF

D3re5V VF

D3re10 VF

D3re10V VF

0,5 – 5%

0,5 – 5%

1 – 10%

1 – 10%

(Ø12)

(Ø16)

(Ø16)

(Ø20)

0,3-6

0,3-6

0,5-6

0,5-6

Vattenflödesintervall                        10l/h -3m3/h

Kommentarer till artikelbenämningen:

D3 står för att modellen klarar som mest 3m3/h

D3 med bokstaven V betyder att enheten har ett Vkit och har därmed en grövre sugslang än orginalmodellen. När ni vill vara säkra på att dosera högt upp i intervallet och har trögflytande /högviskösa koncentrat, så rekommenderar vi att ni köper med VKit.

VF står för att den är utrustad med packningar av materialet viton.              

 

Nyhet, Dosatron

Vi har fått erbjudandet att som prioriterad ÅF representera Dosatron för industrikunder i Sverige, vi är mycket tacksamma att få denna möjlighet att arbeta med denna leverantör av kvalitetsprodukter.

Den främsta anledningen till att vi har startat upp och blivit en prioriterad återförsäljare av Dosatron är att vi den senaste tiden upplevt att en del skärvätskor är extremt aggressiva mot gummi. Det är hos vätskor där mineraloljan ersatts av bland annat aminer och estrar, där problemet blir att gummipackningar sväller. Till dessa vätskor hade vi ingen produkt att erbjuda, så samarbetet är mycket välkommet.

Vi har i QH systems systerföretag LGM AB samt i företaget Skärvätskepartner AB sålt och distribuerat Dosatron under de senaste 15 åren. Vi har under dessa år haft goda erfarenheter av kvalitén på modellerna, och det är ett naturligt steg att även erbjuda dessa för QH systems kunder.

När väljer man Dosatron?

Man kan alltid använda Dosatron som doserare. Enligt oss är detta en allroundprodukt, dvs den fungerar alltid på alla för närvarande på marknaden förekommande koncentrat, men i synnerhet så bör man fundera på Dosatron med vitonpackning när man har en bor och biocidfri vätska där risken är stor att just gummipackningarna sväller och att enheten till slut läcker till följd av detta. Fråga er leverantör av skärvätska hur kompatibel vätskan är med olika typer av gummi.

Dosatron har packningar av antigen materialet AFLAS eller Viton vilket är den bästa kvalitén av gummi för skärvätskekoncentrat. Vi startar upp med att erbjuda 4st modeller med vitonpackning som därmed är ett betydligt säkrare alternativ när vätskorna är besvärliga än modeller från Q-dos.

QH kan också erbjuda Dosatron med Aflas packningar, då främst för tvättvätskor med högt pH och där det är klor i vätskan, men främst så kommer vi att lagerlägga enheterna med Viton packningar.

Mer info

Additional information

Weight N/A
Dosatron

Dosatron D3re5 VF, Dosatron D3re5V VF, Dosatron D3re10VF, Dosatron D3re10V VF